Пълнени месни рула

00000000000000
Чирак
11272
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени месни рула
Снимка: Анонимен
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нещо апетитно за обяд, което ще се хареса особено много на домочадието"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг, 50:50 свинска/телешка
  • галета - 100 г
  • червени чушки - 2 бр. (червено и жълто)
  • прошуто - 200 г (или суха шунка)
  • сирене - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • червен лук - 1 глава, по - голям
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кисела вода - 100 мл
  • масло - 200 мл или мазнина
  • зеленчуци - 1 кг микс*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбока купа смесете галетата с кисела вода и две яйца. Добавете солта и подправки на вкус. Добавете каймата и смесете добре, за да се комбинират. Оставете го да престои.

През това време настържете лука, чесъна, моркова и червения пипер и ги запържете, за да омекнат.

Измийте и почистете зеленчуците (* тиквички, лук, домати, чушки, патладжан, люти чушки, целина, моркови, корен и листа от магданоз, общо 1 кг), нарежете ги на ленти и пръстени (по избор) с дебелина 1-2 милиметра и ги подредете в тава.

На стреч фолио (найлон) развиваме четири кори месо, дебели около сантиметър или два. Слагаме върху кората пълнеж от задушени зеленчуци, настъргано сирене и Прошуто и завиваме всичко на месно руло. Нека направим такива четири руладини от кайма.

3. Слагаме рулца или питки в тавата върху зеленчуците. Отгоре сложете лист Прошуто или бекон върху всеки и ги залейте с олио и 200 мл вода, колкото зеленчуците да потънат.

Сложете да се пече на 200 °C за около 30 минути.

С така приготвените пълнени месни рула можем да сервираме макарони или спагети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: