Начин на приготвяне
Накиснете галетата във вода. Сложете каймата в купа, добавете галетата, подправките, ситно нарязаната глава лук и чукнете яйцето. Омесете всичко до еднородност.
Оставете за около 20 минути готовата кайма в хладилник. Намажете стените на огнеупорни чаши с масло. Облепете стените на чашите с тънък слой кайма. Каймата покрийте с лентички бекон.
Нарежете чашите в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в силно загрята фурна до готовност.
Извадете тавата от фурната и охладете гнезденцата за кратко. Отстранете внимателно чашките. Обелете останалия лук и го нарежете на лентички.
Задушете го в олиото докато омекне. Отстранете го от тигана. В същия тиган задушете за кратко и граха.
Напълнете гнездата с по лъжица лук, отгоре грах, лютеничка и гарнирайте с картофена розичка от пюрето.
Върху розичките сложете по едно зрънце черен пипер. Сервирайте солените кошнички върху салата от маруля и краставици.
Месните кошнички с бекон са готови.