Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Руладини»Пълнени овнешки рула със спанак

Пълнени овнешки рула със спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени овнешки рула със спанак1 / 2
15/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Овнешкото месо си иска майстор, иска си и точна рецепта - и тогава се превръща в кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 800 г обезкостено
  • спанак - 400 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • масло - 40 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо на 4 равни парчета, начукайте и го посолете. Измийте и попарете спанака с вряща вода, отцедете и го нарежете на ситно. В сгорещеното масло задушете нарязания лук и спанака. След като поомекнат, добавете доматеното пюре и солта.

Отстранете от огъня сместа и оставете да изстине. Върху парчетата месо се поставя от плънката и скилидка чесън, след което се завиват на рула. Наредете ги намазнена тавичка, залейте ги с малко топла вода и ги запечете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: