Начин на приготвяне
За тези уникални шоколадови бисквити, които се продават в кутии, смесете брашното и какаото. Прибавете маслото и жълтъците на стайна температура и замесете тесто.
За да се разточва добре тестото, трябва маслото напълно да се попие в брашното, така че да се получи маса на трохички, която после се замесва в топка.
Покрийте тестото за шоколадовите сладки с кърпа и го оставете за 5 минути, докато поръсите тавата с брашно.
Разточете тестото с дебелина 3 мм. Нарежете малки кръгчета и ги печете около 15 мин на 220 °C. Оставете печените бисквитки да се охладят. През това време пригответе крема.
В купа разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар на пяна, след което сложете да се готвят на водна баня.
Бъркайте непрекъснато, докато водата ври лекичко. Не позволявайте яйцата да се сварят в никакъв случай.
Когато яйченият крем се сгъсти, го сложете на студено и го смесете с маслото, което сте разбили на пяна с миксера. Маслото и крема смесете на ръка с дървена лъжица или бъркалка. След това сложете крема върху всяка бисквитка и ги слепете по две. Полейте с глазура от шоколад.
Глазурата за слепените сладки може да приготвите по няколко начина, аз я направих така:
Разтопете захар във вода, прибавете маслото, след като се разтопи прибавяте шоколада, бъркате добре да се смеси всичко и поливате бисквитките.
Ишлери са най-вкусни, когато отстоят ден-два!