Начин на приготвяне
От брашното, маслото, жълтъка, захарта и солта замесете меко тесто.
Оставете го да се охлади (около 15 мин, увито в найлон на хладно място).
Докато чакате тестото, разбийте на пяна яйцата + белтъците със захарта, прибавете ванилията, канелата, индийското орехче, а преди края и орехите и няколко капки ром.
От тестото оформете два тортени блата и сложете първия във форма за печене, намазана с масло. Налейте плънката и покрийте с втория блат.
Горния блат набодете на няколко места с вилица и го сложете да се пече около 50 мин на 200 °C.
Ореховия сладкиш извадете и поръсете с пудра захар и я върнете за още 5 минути в топлата фурна.
Извадете от фурната, охладете и сервирайте сочния какаов сладкиш с орехи.