Сочен сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сочен сладкиш1 / 2
18/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Ако ще задоволяваме страстта си към сладкото, нека го направим със стил и с този сочен сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 70 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • За заливка
  • шоколад - 100 г
  • ликьор - 20 мл или друг ароматен алкохол
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и при непрекъснато разбиване добавете олиото, какаото, разтворено в 2 с.л. топла вода и ванилиите. Продължете да разбивате и на порции добавете пресятото брашното с бакпулвера. Не прекалявайте обаче с биенето, а само колкото съставките да се хомогенизират.

Изсипете сместа в добре намаслена и леко набрашнена форма с дупка и сложете да се пече в загряна на долен реотан на 200 градуса фурна. След 10 минути включете и горния.

Печете сочния сладкиш около 20-30 минути и накрая проверете дали е готов с дървена клечка. Извадете сладкиша и пригответе глазурата от разтопените заедно шоколад, ликьор и няколко с.л. сметана.

Залейте сочния сладкиш и оставете да се охлади добре преди да поднесете. Поднесете парче от сладкиша, гарниран с разбита сметана или топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: