Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Вкусно домашно печено свинско

Вкусно домашно печено свинско

00000000000000
Чирак
11272
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Вкусно домашно печено свинско
Снимка: Анонимен
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"За Коледните и Новогодишните празници, свинското е най-практичното решение."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 кг (бут или плешка)
  • сол - 1 с.л., ситна + 3 ч.л. едра
  • вода - 300 мл
  • бира - 200 мл
  • свинска мас - 200 г домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За един човек е достатъчна порция от около 300 грама печено свинско месо, което ще рече около 500 г сурово. Това е най-добрия ориентир колко свинско месо ви трябва за един човек за едно хранене.

Смесете двата вида сол и я втрийте в месото, направете разрези и вкарайте сол и в тях.

В тава сложете свинската мас и поръсете с едрата сол. Сипете 300 мл вода и сложете отгоре месото.

Включете фурната на 250 градуса (най-силната степен) и печете около 30 мин, след което обърнете месото в тавата, ако има нужда долейте още малко вода.

Свалете температурата на 200 градуса, печете още 45 минути, обърнете отново. На всяко обръщане мажете месото с бира.

Увеличете температурата и печете още 20 минути, след което полейте с останалата бира и оставете да се пече, докато кожичката не стане хрупкава още 15-20 минути.

Да ви е сладко с това вкусно домашно печено свинско!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: