Начин на приготвяне
Отрежете краищата на тиквичките, измийте и нарежете на ленти по дължина с помощта на мандолина. Нека не са много тънки, но не и дебели (2.5-3 мм.)
Намазнете с олио, посолете и запечете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат и хванат едва забележим загар.
Извадете тиквичките на фурна, за да поизстинат и да не се изгорите, докато навивате рулцата.
През това време направете плънката, която е много ароматна и вкусна.
Ако ползвате дехидратиеани гъби, хидратирайте ги предварително до набъбване и омекване. Пресните само почистете. Нарежете гъбите на ситно, а праза накълцайте.
Към плънката ще добавим и краищата на тиквичката, тези откъм кората, които са останали при рязането, тъй като те трудно биха се навили на руло, а и стигнем ли до края с мандолината, има риск да се порежем, затова ги оставям за плънката.
И тях накълцайте на дребни кубчета.
Загрейте олиото и запържете кубчетата от тиквичките, докато омекнат, после добавете гъбите, праза, сол и гответе до готовност на зеленчуците.
Сипете лъжиците сметана и виното. Бъркайте за кратко да се изпари алкохолът, дръпнете от огъня и сложете сиренето и кашкавала да се разтопят или по-скоро - омекнат.
Когато температурата спадне леко, чукнете яйцата - хубаво разбъркайте, за да се образува като крем, а не парцали от бъркани яйца.
Лентите от тиквички навийте, оставяйки кухина, в която да сложите плънката.
Предпочитам да ги поставям изправени, но ако искате, вие ги слагайте легнали.
Пълнете с по лъжица две от плънката и подреждайте рулцата от тиквички в същата тавичка.
Запечете за още 10 минутки или докато гъбената плънка стегне и имате апетитен загар.
Поднесете рулцата от тиквички с плънка като топло предястие.
Добър апетит!