Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен ръжен хляб

Домашен ръжен хляб

MarijaMarija
Новак
5212
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен ръжен хляб
Снимка: Marija
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма нищо по-сладко от домашния ръжен хляб, приготвен по тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • мая - 15 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ръжено брашно - 400 г
  • пшенично брашно - 100 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте 15 г мая в 200 мл хладка вода. Добавете супената лъжица олио и щипката сол.

Добавете ръженото и бялото брашно. Замесете тесто за ръжения хляб.

Оставете да престои на топло за половин час, след което прехвърлете в тава за печене.

Печете домашния ръжен хляб при температура 200 градуса за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: