Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Икономичен пай с ябълки

Икономичен пай с ябълки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Икономичен пай с ябълки
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ето един страхотен пай с ябълки, който по никакъв начин няма да засегне бюджета ви"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • канела
  • захар - за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се режат по избор или на кубчета или на резенчета.

На дъното на тава (22 см) се поръсва тънък пласт захар. Върху захарта се подреждат нарязаните ябълки. Карамелизират се във фурната.

В купа се смесват захарта, киселото мляко и содата. Прибавят се олиото и брашното. По желание се добавят ванилия и/или канела.

Сместа се изсипва върху карамелизираните ябълки.

Ябълковият пай се пече на 180 градуса, докато стане златист.

След като поизстине, се обръща в подходяща чиния и се поръсва с пудра захар и канела.

Икономичен пай с ябълки, който няма да утежни бюджета ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: