Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с ябълки и горски плодове

Пай с ябълки и горски плодове

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k188
Пай с ябълки и горски плодове
Снимка: Петя Стойнева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Може да се сервира топъл пай с ябълки и горски плодове или охладен и гарниран с топка сладолед."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 листа
  • краве масло - 50 г
  • ябълки - 500 г
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • дюли - 1 бр.
  • ябълков сайдер - 150 мл
  • кафява захар - 3 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • комбинирана подправка - 1 с.л.*
  • сладолед - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този плодов пай ябълките и дюлята се изчистват от семките и се нарязват на едри кубчета.

Задушават се в ябълковия сайдер заедно със захарта и боровинките.

Добавят се комбинираната подправка* (микс канела, кардамон, индийско орехче, анасон) и галетата.

Тавата се застила с хартия за печене. Една върху друга се нареждат корите за баница, намазани с масло.

Слага се плънката и корите се завиват навътре.

Паят с ябълки се пече в слаба фурна за 15 минути.

Може да се сервира топъл пай с ябълки и горски плодове или охладен и гарниран с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: