Начин на приготвяне
Това е един по-различен вид пай, много лек, нежен и вкусен и подходящ за всякакви поводи и моменти от деня.
Направата му е изключително лесна и продуктите са малко, което го прави и икономичен освен всичко останало.
За начало включете фурната да загрява до 180 градуса. Намазнете и набрашнете тавичка с размери около 27 см диаметър.
Почистете, обелете и нарежете на тънки филийки ябълките и крушите (може и да не ги белите, ако нямат наранявания по корите).
Подредете ветрилообразно покривайки дъното на тавичката.
Разбийте много добре яйцата със захарта. Важно е те да са на стайна температура. За по-добри резултати препоръчвам да разбивате поставяйки купата на водна баня при тих до умерен огън, като внимавате температурата да не надвишава 40 градуса. Трябва да получите кремообразна смес, почти бяла и много пухкава.
Добавете маслото и ваниловата захар и брашното и разбивайте още 2-3 минути.
Сипете рядката получена смес върху плодовете и пъхнете във вече загрятата фурна.
Печете ябълковия пай около 30 минути или до златист загар.
Оставете сладкиша-пай да изстине и поръсете с пудра захар.
Лекият пай с ябълки и круши е готов.
Виж също как се пече ябълков пай и прочети тези хитринки при приготвянето на ябълков пай.
Коментари