Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с пържен патладжан

Предястие с пържен патладжан

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Предястие с пържен патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Лесно и икономично предястие от пържен патладжан и домати"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • брашно
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана почистваме измиваме и нарязваме на филии по дължина. Посоляваме ги и оставяме да си пуснат черния сок.

След това измиваме и подсушаваме. В тиган си загряваме мазнина и пържим патладжаните, като ги оваляме в брашно.

Готовите патладжани слагаме върху кухненска хартия. След това ги прегъваме на две, подреждаме ги в тавичка и върху тях слагаме резенче домат.

Поръсваме с кашкавал и запичаме във фурната. Поднасяме поръсени с пресен магданоз и сосче.

Вкусно предястие с пържен патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: