Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на фурна с гриловани зеленчуци

Пъстърва на фурна с гриловани зеленчуци

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пъстърва на фурна с гриловани зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусно и здравословно - печена пъстърва със зеленчуци. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр. почистена
  • за маринатата
  • зелени маслини - 50 г без костилки
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 100 мл екстра върджин
  • риган - 1 с.л. пресен
  • морска сол - на вкус
  • зеленчуци
  • тиквички - 3 бр., средно големи
  • моркови - 6 бр., малки
  • рукола - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C. Почистете, измийте и подсушете пъстървата.

В блендер смесете съставките за маринатата.

Зеленчуците измийте добре, нарежете на ленти с дебелина 2-3 мм. Нарязаните лентички намажете с маринатата и гриловайте на загрят грил тиган.

С остатъка от маринатата намажете рибата отвън и отвътре, сложете я върху тава с хартия за печене на дъното и печете пъстървата в добре загрята фурна около 15 минути, докато поруменее.

Сервирайте пъстървата на фурна с гриловани зеленчуци с рукола или подобна салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: