Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Коледно шоколадово руло

Коледно шоколадово руло

LillilysLillilys
Новак
915106
Коледно шоколадово руло2 / 2
25/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8–10
"Дали само заради коледната магия това шоколадово руло ни се струва великолепно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • захар - 100 г
  • брашно - 55 г
  • шоколад - 340 г
  • сметана - 280 г течна с масленост 30%
  • плодове - по избор
  • бисквити - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

БИСКВИТЕН БЛАТ:

Разбийте 2 цели яйца, 2 жълтъка, 80 г захар и брашното, което ще добавите постепенно. В друг съд разбийте останалите 2 белтъка и останалата захар на сняг. Добавете внимателно белтъците на сняг към първата смес.

Изсипете и разстелете така получената смес в плитка тавичка, покрита с хартия за печене и печете 10–12 минути в предварително загрятата фурна.

Щом блатът се изпече, навийте го веднага на руло (защото няма да можете да го направите, когато е изстинал) със запечената част от вътре и го оставете на страна.

ШОКОЛАД:

Разтопете черния шоколад на водна баня и паралелно загрейте течната сметана.

В купа добавете разтопения шоколад и течната сметана и започнете да разбърквате със шпатула, с постоянни движения и само в средата. Постепенно цветът ще се промени на тъмно кафяво. Не спирайте да бъркате докато цялата смес не стане шоколадова.

Отавете шоколада да изстине като разбърквате често, за да не се втвърди прекалено. След като шоколадът се е охладил, разгънете бисквитения блат и намажете незапечената повърхност с тънък слой шоколад.

Навийте така намазания блат на руло и намажете повърхността с шоколад. Оставете да стегне за няколко минути и намажете повторно.

Украсете рулото с плодове и бисквити по ваш избор. Оставете сладкиша да стегне за 2 часа в камерата. Извадете сладкиша от камерата 2 часа преди да го сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жана Георгиева
Жана Георгиева
В бисквитения блат колко бисквити се слагат, как(смлени, начупени) и кога? Не е написано, а рулото ми харесва.
17.12.2017 17:56
Lillilys
Lillilys
Пешо, такъв тон може да държите на майка си и на хората около вас – явно ви го позволяват. Това че съм предложила нещо не означава че трябва да търпя арогонтно поведение, било то че рецептата не ви е харесала или пък не ви се е получила. При мен се получава и си я харесвам, значи явно вие не "струвате". Ако имате по–конструктивна критика, или предложение, което би подобрило рецептага, моля доизкажете се. Ако е просто да се заядете – вземете си партакешките и отидете на страница на коята резептата ви харесва и й се любувайте – тук, с подобен коментар, не сте необходим.
27.01.2014 07:25
6
pesho
pesho
Не струваш
26.01.2014 09:37
1
3
1
Покажи всички подкоментари