Начин на приготвяне
Сварете пуешкото филе във вода с щипка сол, две лъжици олио и 4-5 зрънца черен пипер.
Загрейте маслото на слаб/умерен огън и при него настържете на фино ренде чесъна.
Когато пусне аромата си, добавете гъбите, нарязани на парченца, щипка сол и мащерката (само листенцата, без стъблата)
Увеличете огъня с две степени и когато гъбките са готови, сипете брашното и го запържете, разбърквайки, за да не залепва по дъното и в никакъв случай да не загаря. Ако се наложи намалете отново огъня.
Налейте бульона от варенето на пуешкото месо, предварително прецеден.
Бъркайте, докато се образува гладка каша. За да разредите си доливайте вода според това колко гъсто искате да е вашето пуешко фрикасе.
Добавете пуешкото нарязано на парченца, подправете с още сол и пипера и варете около 15 минути.
Оставете разкошното фрикасе на слаб огън и го застройте с жълтъците, разбити с кисело мляко. Ако млякото не е достатъчно кисело, може да си добавите струйка лимонов сок.
Бъркайте пуешкото фрикасе с гъби и мащерка от 2-3 минути, за да стане кремообразно.
Поднесете топло с хубав домашен хляб.
Ако рецептата ти допада, опитай и традиционното фрикасе с пилешко или другите ни изпитани предложения за фрикасе.