Пуешко фрикасе

Пуешко фрикасе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако обичате да хапвате фрикасе, това предложение с пуешко ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. жълтъка
  • кисело мляко - 250 г
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в тенджера с вода и малко сол до готовност.

Извадете месото и оставете да изстине.

Накъсайте на малки парчета и заделете.

В друга тенджера запържете брашното с малко мазнина, докато промени цвета си.

Разредете с бульона, в който е варено месото.

Сложете сол на вкус и индийско орехче.

Добавете пуешките гърди.

В купа разбийте с тел жълтъка и киселото мляко. Добавете във фрикасето.

Разбъркайте и оставете да заври.

Изключете след няколко минути, охладете и поднесете пуешко фрикасе с прясно смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: