Начин на приготвяне
Тиквичката се измива, краищата се отрязват и се реже на ленти по дължина.
Нарязаните на дълги ивици тиквички се намазняват обилно с олио, посоляват се и се поръсват с черен пипер.
Подреждат се в две тави, покрити с хартия за печене, и се запичат във фурната до омекване и лек загар при температура от 200 °C.
Плънката се приготвя, като изварата се намачква с накълцано сварено пуешко филе.
Добавя се сол, яйчения белтък и наситнен магданоз.
В края на всяка ивица тиквичка се поставя от плънката, навива се на рулца от тиквички и се оставя в тавата.
Върху всяко от апетитните рулца се настъргва кашкавал и тиквичките се запичат, докато отгоре получат хубав загар и кашкавала се разтопи.
Поднасят се като топло предястие за делнични или празнични трапези.
Добър апетит с тези рулца от тиквички на фурна с пуешко и извара!