Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки пуканки върху млечен сос

Пуешки пуканки върху млечен сос

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2114653
Пуешки пуканки върху млечен сос
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пуешки пуканки върху млечен сос - по-добрите пуканки."

Необходими Продукти

  • За пуканките
  • пуешко филе - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • галета - 150 г
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • За соса
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • гъби - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте пуешките пуканки, като измивате и нарязвате пуешкото филе на парченца.

Овалвате ги първо в брашното, което е смесено с малко червен пипер, след това в яйцето, и накрая в галетата.

Поставяте ги в тавичка и поръсвате с малко олио.

Печете във фурна на 250 °C до златист загар. Пуешкото филе може да се замени и с пилешко.

В дълбок тиган загрявате маслото. Нарязвате краставичките и гъбите и ги добавяте. Разбивате прясното мляко с жълтъците и брашното.

Прибавяте ги заедно с виното и бъркате енергично. Накрая добавяте солта и подправките на вкус.

Сервирате пуешки пуканки върху млечен сос.

Вижте още какво съдържа пуешкото, както и как да сготвим добре пуешки гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: