Начин на приготвяне
Приготвяте пуешките пуканки, като измивате и нарязвате пуешкото филе на парченца.
Овалвате ги първо в брашното, което е смесено с малко червен пипер, след това в яйцето, и накрая в галетата.
Поставяте ги в тавичка и поръсвате с малко олио.
Печете във фурна на 250 °C до златист загар. Пуешкото филе може да се замени и с пилешко.
В дълбок тиган загрявате маслото. Нарязвате краставичките и гъбите и ги добавяте. Разбивате прясното мляко с жълтъците и брашното.
Прибавяте ги заедно с виното и бъркате енергично. Накрая добавяте солта и подправките на вкус.
Сервирате пуешки пуканки върху млечен сос.
Вижте още какво съдържа пуешкото, както и как да сготвим добре пуешки гърди.