Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца по гръцки

Бъркани яйца по гръцки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бъркани яйца по гръцки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Започнете деня си с тази вкусни бъркана яйца по гръцки ="

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • чесън - 1 глава, нарязана на ребра
  • маслини - 7 бр, обезкостени, нарязани
  • чери домати - 7 бр., нарязан на филийки
  • фета - 100 г, натрошено сирене
  • магданоз - по избор, ситно нарязан
  • морска сол - на вкус
  • зехтин - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрятия зехтин, добавете малко сол, добавете маслините и доматите и намалете температурата.

Разбийте яйцата с малко сол, защото маслините са достатъчно солени, и изсипете върху лука.

Когато яйцата са полуизпържени, смесете сиренето и магданоза и докато разбърквате, завършете пърженето на бърканите яйца.

Сервирайте бърканите яйца по гръцки с филия пълнозърнест хляб или с малко повече сирене или домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: