Салата Ница

Ники
Ники
Новак
27/01/2013
"Не се стискайте, вадете най-доброто вино, защото тази салата го заслужава "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 847
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 150 гр.
  • картофи - пресни 150 гр.
  • риба - аншоа 60 гр.
  • маслини - черни 60 гр.
  • домати - коктейлни 12 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • риба - тон в масло консерва 425 гр.
  • зехтин - 60 мл.
  • лимонов сок - 1 1/2 с. л.
  • оцет - бял 1 ч. л. винен
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • мащерка - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се нарязва на парчета с дължина 4 см и се сварява на пара или в микровълна фурна заедно с картофите.

Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на половинки или филийки.

Картофите се нарязват на парчета и се смесват с останалите продукти.

За заливката: всички продукти се смесват и се разбъркват добре.

Непосредствено преди сервиране салатата се залива със заливката и се поднася.

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар