Начин на приготвяне
Красива и проста рецепта за вишнев сладкиш от майка ми, която използвам и за мъфини.
Разбийте първо белтъците, постепенно добавете захарта, след това жълтъците и след това останалите съставки.
Изсипете сместа в тавата, застлана с хартия за печене, с размери около 35x20.
Печете във фурната, предварително загрята до 180°C, и след 6-7 минути, за да не паднат на дъното, извадете и подредете вишните (аз също слагам кайсии през лятото и е пак красиво).
Върнете във фурната и печете ароматния плодов сладкиш още 30 минути.
Проверете с клечка за зъби и внимавайте да не се препече, така че най-популярният сладкиш с вишни да бъде сочен на следващия ден.
Вижте също как се замразяват вишни и за какво са полезни костилките от вишните.