Сандвич Монте Кристо

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сандвич Монте Кристо
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"А защо да не отскочите за малко до Франция с нейните пухкави вкусотии?"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 8 листа
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • шунка - 8 филийки
  • топено сирене - 200 г, нарязано на 8 филийки
  • пудра захар
  • конфитюр - за плънка, или кленов сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 ° C.

Върху набрашнена работна повърхност разточете бутертестото на правоъгълник с точилка.

Намажете краищата на тестото с разбитото яйце, сложете шунката и сиренето, сгънете или оформете триъгълник, притиснете с вилица, за да слепите ръбовете и намажете с яйце.

Поставете сандвичите върху тава, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути до златисто кафяво вкусните бутерки.

Поръсете печените сандвичи Монте Кристо с пудра захар и сервирайте с любимото си сладко, кленов сироп или мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: