Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Червена леща на фурна

Червена леща на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Червена леща на фурна1 / 2
05/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 2 чаши (300 г), червена
  • вода - 2 л
  • моркови - 1 бр. по желание
  • картофи - 1 бр. по желание
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • галета - 1/2 чаша (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазва се с масло огнеупорен съд за печене. В голяма тенджера се слагат измитата леща и подправките. По желание се добавят нарязани на кубчета морков и картоф.

Вари се на слаб огън или докато омекне. Изцежда се и се прехвърля в блендер заедно с чесъна. Добавят се магданозът и солта, докато стане на пюре.

Добавя се и галетата. Получената вече смес се прехвърля в приготвения съд за печене. Пече се около 40-50 мин. или докато стане златистокафява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Снимката не отговаря на текста в рецептата, защото според последната лещата става на пюре преди да се сложи във фурната.
15.10.2023 16:27