Каша от лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Каша от лук2 / 2
05/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг.
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на тънки филийки и го запържвате в сгорещеното олио.

Сипвате леко препеченото брашно и също го запържвате. Когато брашното стане златисто, разреждате с 2 ч.ч. топла вода, посолявате на вкус, поръсвате с черен пипер и варите на тих огън като непрекъснато разбърквате.

Когато кашата се сгъсти, отстранявате от огъня, подкиселявате с оцета и поръсвате ситно нарязания джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: