Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили, пълнени с кайма

Тортили, пълнени с кайма

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Тортили, пълнени с кайма
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Още една фантастична идея за тортили - пригответе ги и им се насладете"

Необходими Продукти

  • тортили - 3 бр. големи
  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
  • кимион - 1/3 ч.л., на прах
  • телешки бульон - кубче
  • зехтин
  • за дип
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • домат - 1 бр., голям, нарязан на ситно без люспата
  • морска сол
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин
  • кисело мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захрейте фурната на 180°C.

В загрят зехтин запържете лука, чесъна, каймата, кубчето бульон, кимиона и задушавайте, докато не се изпари течността.

В друг съд в загрят зехтин запържете лука, чесъна, лъжица доматен концентрат, домата, прибавете сол и черен пипер на вкус и гответе до желаната гъстота.

В тефлонов тиган загрейте тортилите, напълнете ги с плънката, навийте ги добре и нарежете всяка на 6 части.

Сложете нарязаните части изправени в огнеупорна тава и запечете за 10 минути във фурната, докато хванат загар.

Сервирайте апетитните буритос полети със соса и кисело мляко.

Със сигурност ще ви харесат тези тортили, пълнени с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: