Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Спаначени тортили

Спаначени тортили

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Спаначени тортили
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Спаначените тортили са прекрасни за направа на домашни дюнери или закуска за децата в училище."

Необходими Продукти

  • спанак - около 200 г или две купи пресен
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака измиваме и слагаме в блендер с около 1/4 ч.ч. вода (може и малко повече).

Пасираме го, докато стане на гладка каша. Прехвърляме в купа и към спанака добавяме брашно, бакпулвер и сол.

В зависимост от количеството вода и спанак може да се наложи да се сложи повече брашно.

Трябва да стане на тесто за месене - не течна лепкава каша.

Оставяме тестото за тортилите да почине за 15 мин, след което го разделяме на равни по големина топчета.

Тях разточваме във формата на тортили и запичаме на тиган с малко масло, като отгоре поръсваме с шарена сол плоския хляб.

Спаначените тортили са прекрасни за направа на домашни дюнери или закуска за децата в училище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: