Кето тортили

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето тортили
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Гарнирах тези кето тортили с домашна майонеза, маруля, краставица и пилешко месо от печени крилца."

Необходими Продукти

  • За тортилите
  • бадемово брашно - 100 г
  • хуск - 14 г
  • зехтин - 15 мл.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • вряла вода - 120 мл
  • За гарниране
  • пилешки бутчета - oбезкостени, нарязан, печени
  • маруля
  • краставица
  • домашна майонеза
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички сухи продукти и объркайте с лъжица.

Прибавете зехтина и водата. Объркайте с шпатула, а накрая с ръце съберете на топка тестото. Разделете на 4 равни части.

Всяка част разточете между два листа хартия.

С ринг или купа изрежете кръг. Останалото тесто съберете и оставете настрани. Отделете питката внимателно от хартията за печене.

Намажете тигана с малко масло. Печете питката за кратко от двете страни. Повторете същото с останалите питки тортили.

Тестото, което ви е останало, разточете и изрежете наново.

Гарнирах с домашна майонеза, маруля, краставица и пилешко месо от печени крилца.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: