Начин на приготвяне
В каймата прибавете предвидените подправки, замесете всички заедно, оформете кюфтета с големина на голям орех.
В загрят зехтин запържете лука, прибавете чесъна, моркова и тиквичките. Подправете с бульон, сол и черен пипер.
Задушавайте, докато не се изпари почти цялото количество течност и зеленчуците омекнат.
Преди края на готвенето прибавете маслото и пармезана.
За соса в зехтин запържете чесъна за няколко секунди, прибавете доматите, сол и черен пипер и задушавайте, докато се редуцира до желаната гъстота.
През това време изпържете кюфтетата да поруменеят от всички страни.
Готовите кюфтета прехвърлете в доматения сос и гответе още няколко минути заедно.
Сервирайте кюфтетата залети със сос върху канапе от задушените тиквички.
Да ви е вкусно с тези кюфтета върху канапе от тиквички.