Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200°C.
В загретия зехтин запържете лук, след като стане стъклен, прибавете сланината и чесъна, запържете ги за кратко и ги свалете от котлона да изстинат.
В голяма купа смесете каймата с всички предвидени съставки, прибавете лука и сланината, омесете и разстелете на подмазано алуминиево фолио.
В загрята мазнина изпържете яйцата, но не докрай, и ги разпоредете върху месото.
Поръсете сушеницата върху яйцата, навийте на руло, прехвърлете го в тавичка с хартия за печене на дъното и печете празничното солено руло в предварително загрята фурна поне 35-40 минути, докато леко поруменее.
Преди да го изпечете, оставете рулото от кайма да си почине поне 15 минути.
Сервирайте сочно месно руло с наденица с грах и зелена салата с рукола и зелен лук.