Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200°C.
Нарежете лука на ситно, моркова настържете на едрото ренде, а чесъна притиснете в преса за чесън.
Измитите карфиол и броколи разделете на розички и заедно с почистеното брюкселско зеле бланширайте за няколко минути в кипяща вода.
Процедете ги и ги оставете настрани.
В умерено загрята мазнина запържете лука, моркова и чесъна.
След няколко минути прибавете каймата, кубчето бульон, черен пипер и сол на вкус.
Задушавайте, докато месото промени цвета си.
В подмазана тавичка сипете половината количество от зеленчуците, подправете със сол и черен пипер, след това сложете отгоре каймата и покрийте с останалите зеленчуци.
Разбийте яйцата със заквасената сметана, разредете с малко прясно мляко, посолете и залейте сочната мусака.
Печете мусака от брюкселско зеле, карфиол и броколи в загрятата фурна около 30 минути до придобиването на златист загар.