Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с карфиол, броколи и макарони

Огретен с карфиол, броколи и макарони

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Огретен с карфиол, броколи и макарони1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6
"Този огретен кара дори броколите да изглеждат апетитно"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • броколи - 300 г
  • макарони - 300 г
  • картофи - 3 броя
  • орехи - 100 г
  • масло - 5 с.л.
  • сол
  • галета - 4 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • бульон - 400 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сирене - 100 г, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола и броколито на розички и ги бланширайте в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и облейте със стъдена вода. Сварете макароните и картофите поотделно, нарежете картофите на дребни кубчета.

В загрята мазнина запържете наситнените орехи, добавете галетата + 2 с.л. масло. В останалото масло запържете нарязания праз.

Разбъркайте в голяма тава броколито, карфиола, макароните, праза, картофите и магданоза, като отделите 1 шепа карфиол. Сложете го на котлона да кипне заедно с бульона и брашното. Пасирайте го и подправете със соса продуктите в тавата.

Поръсете всичко със сирене, орехи, галета, посолете и печете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Отделената шепа карфиол къде отива накрая?
08.12.2024 21:31
Любима
Любима
Стана много вкусно, както и предположих.Благодаря за рецептата! :)
25.07.2013 20:18
2
Любима
Любима
Обичам да експериментирам , ще опитам рецептата , но тъй като нямам праз мисля да сложа лук, а вместо масло да използвам маргарин, не мисля ще е голяма разликата. Ще пиша какъв е резултата :)
22.07.2013 19:35