Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от брюкселско зеле, карфиол и броколи

Мусака от брюкселско зеле, карфиол и броколи

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Мусака от брюкселско зеле, карфиол и броколи
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошна мусака с броколи, карфиол и брюкселско зеле - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • броколи - 1 малка глава
  • брюкселско зеле - 3 шепи
  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • телешки бульон - кубче
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
  • за заливката
  • заквасена сметана - 300 мл
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Нарежете лука на ситно, моркова настържете на едрото ренде, а чесъна притиснете в преса за чесън.

Измитите карфиол и броколи разделете на розички и заедно с почистеното брюкселско зеле бланширайте за няколко минути в кипяща вода.

Процедете ги и ги оставете настрани.

В умерено загрята мазнина запържете лука, моркова и чесъна.

След няколко минути прибавете каймата, кубчето бульон, черен пипер и сол на вкус.

Задушавайте, докато месото промени цвета си.

В подмазана тавичка сипете половината количество от зеленчуците, подправете със сол и черен пипер, след това сложете отгоре каймата и покрийте с останалите зеленчуци.

Разбийте яйцата със заквасената сметана, разредете с малко прясно мляко, посолете и залейте сочната мусака.

Печете мусака от брюкселско зеле, карфиол и броколи в загрятата фурна около 30 минути до придобиването на златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: