Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Котлети с кисело зеле и сланина

Котлети с кисело зеле и сланина

Котлети с кисело зеле и сланина
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
08/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • свински котлети - 4 бр.
  • сланина - парче
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зелев сок - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските котлети се поръсват със сол и черен пипер.

Кисело зеле се нарязва ситно на ленти.

В мултифункционален тиган се загрява олио и парченца тънко нарязана сланинка.

Пържолките се запържват от двете страни до златисто.

Изваждат се в чиния, а в същата мазнина се сипва киселото зеле, разбърква се за кратко, сипваме червен пипер и наливаме малко зелев сок и вода.

Връщаме месото в тигана, добавя се зърна черен пипер и дафинов лист, затваря се с капака и оставяме свинското с кисело зеле да се готви на умерен огън до готовност на месото и зелето.

Това беше последното кисело зеле за тази зима.

Сервираме котлетите с кисело зеле и сланина с чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: