Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Котлети на фурна с брюкселско зеле и сланина

Котлети на фурна с брюкселско зеле и сланина

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Котлети на фурна с брюкселско зеле и сланина
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Покана за такъв обяд не се отказва"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 големи или 8 малки
  • подправки - 1 ч.л. смес (мащерка, розмарин, маточина, кимион...)
  • брюкселско зеле - 500 г
  • сланина - 150 г
  • лук - 1 глава, нарязан на полумесеци
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • моркови - 2 бр., малки, нарязан на шайби
  • телешки бульон - кубче
  • подправки - 1 ч.л. на вкус
  • морска сол
  • зехтин
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Измийте котлетите, попийте ги с кухненска хартия, махнете костта и леко начукайте.

Направете смес от сухи подправки по желание и морска сол и натрийте с нея месото.

Сложете подправените котлети в тава, полейте с малко вода и печете в загрятата фурна.

Когато почервенеят от едната страна, обърнете ги и от другата.

Почистете брюкселското зеле, измийте го и ако е по-едро, го нарежете на половинки.

В малко масло запържете за кратко сланината, извадете я върху кухненска хартия.

В същата мазнина запържете лука, морковите, чесъна и задушавайте 5 минути, след което прибавете брюкселското зеле, половин кубче бульон и продължете със задушаването около 10 минути, като при нужда долейте малко вода.

Сервирайте котлетите с брюкселското зеле, поръсени със запържената сланина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: