Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Телешка супа с кейл и картофи

Телешка супа с кейл и картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Телешка супа с кейл и картофи
Снимка: Lenka
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Идеална питателна рецепта за хладните есенни дни"

Необходими Продукти

  • кейл - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • телешко месо - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон - кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и го задушете в олио заедно с нарязания на лентички кейл и нарязания на шайби морков, докато кейлът не повехне.

Прибавете нарязания на кубчета картоф и телешкото месо, подправете и налейте вода, прибавете кубчето бульон.

Гответе телешката супа, докато картофите не са напълно сварени. Кейлът е готов тогава, когато и картофите са.

Отделно в тиган загрейте 2-3 с.л. олио и в него запържете чесъна за кратко, колкото да пусне аромат, прибавете червения пипер и оставете за малко да се запържи.

Така приготвената запръжка прибавете към кейла и разбъркайте добре телешка супа с кейл и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: