Начин на приготвяне
Лукът, чесънът, доматът и целината се почистват, измиват и смилат в блендер или кухненски робот с подходящата функция.
Слагат се да се запържват с малко сол в сгорещеното олио.
Телешкото месо се реже на малки кубчета и се добавя към смлените зеленчуци. Запържва се, докато промени цвета си.
Картофите и морковите се почистват, обелват и нарязват на парченца, добавят се към всичко останало на огъня и след минутка се налива бульонът - горещ. Аз използвам зеленчуков бульон, а понякога и само вода, за да не става толкова тежка супата.
Оставя се да къкри с леко открехнат капак на слаб до умерен огън до пълната готовност на месото - 50 минути, 1 час. Ако е нужно, се долива бульон или вода, но винаги горещ.
Супата се подправя с магданоз, още сол и черен пипер по желание.
Може да застроите телешката супа с два жълтъка, но от самите картофки бульонът си е достатъчно гъст и консистентен и по принцип застройка не е толкова необходима.
Телешката супа с картофи и моркови се поднася гореща и се поръсва със ситно накълцан зелен или фин див лук за аромат.
Добър апетит!