Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Кремообразен тарт с ябълки

Кремообразен тарт с ябълки

Korisnik#243428Korisnik#243428
Чирак
63806
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кремообразен тарт с ябълки
Снимка: Анонимен
2 / 6
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Бихме си хапнали нещо сочно, ябълково и кремообразно... ето го!"

Необходими Продукти

  • масло - 140 г
  • брашно - 200 г
  • овесени ядки - 150 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 9 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • ванилия - 1 екстракт
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този уникален тарт в дълбока купа сипете брашното, прибавете студеното масло и смесете на ръка.

Прибавете овесените ядки и кафявата захар, 50 г бяла захар и 1 разбито яйце, смесете всичко на ръка, докато не получите гладко тесто.

На набрашнена повърхност разточете тесто с дебелина 1 см, след това с помощта на точилката го преместете във формата. Отрежете излишното тесто, набоцкайте с виличка.

Печете на 160 °C 30 минути.

В тенджера на котлона загрейте сладкарската сметана, прибавете млякото и ванилията и разбъркайте всичко.

Разбийте 8 жълтъка със 100 г захар и ги прибавете към сметаната. Получената смес сипете върху блата.

Печете 45 минути на 120 °C.

Нарежете ябълките на тънки листи и ги подредете върху изпечения тарт. Поръсете ги с кафява захар.

Печете ябълковия сладкиш още 10 минути на 180 °C.

Нарежете на парчета кремообрания тарт с ябълки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: