Начин на приготвяне
За тестото;
Изсипете брашното върху сладкарската дъска.
След като нарежете маслото на малки парченца, го добавете към брашното.
Бързо обработете ронливото тесто за пай, добавете жълтъците, оформете топче, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилника за около 30 минути.
За пълнежа:
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.
В незалепващ тиган изсипете нарязаните на кубчета ябълки, портокаловия сок и лимоновия сок, подправете със захар и канела, варете ябълките на слаб огън, докато сосът се абсорбира напълно, около 10 минути.
Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Когато сместа с ябълки се охлади, добавете белтъците.
Извадете сладкото тесто от хладилника, обработете леко тестото, за да омекне, разточете 3/4 от тестото с точилка, придавайки му формата на тавата, в които ще печете.
Поставете масленото тесто върху формата с помощта на точилката, изрежете излишното тесто и набодете дъното със зъбците на вилица.
Подредете тънък слой сладко от кайсии на дъното на тартата.
Изсипете цялата ябълкова смес и белтъците с оставеното пясъчно тесто създайте класическите лентички, които ще използвате, за да украсите повърхността на тарта. Поръсете с ядки по избор.
Печете ябълковия пай на 170°C за около 35-40 минути.
След готвене оставете ябълковия тарт да се охлади напълно преди сервиране.
Поръсете повърхността с пудра захар и сервирайте.
Да ви е сладко!