Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците.
В купа разбиваме жълтъците с част от пресятото брашно до гладка каша.
В отделен, задължително СУХ съд, разбиваме белтъците, като за целувчен крем, заедно с кафявата захар.
Разбитите на сняг белтъци добавяме към жълтъците. Накрая с постоянно разбъркване с дървена шпатула добавяме останалото брашно с щипката сода бикарбонат и сол. Бъркаме до хомогенност.
Веднага пържим американските палачинки докато е още пухкава сместа на средно слаб загрят котлон, в нагорещено олио в тиган.
Готовите палачинки мажем отгоре с малко масълце.
Поднасяме с боровинково сладко, а по желание поръсваме с пудра захар.
Да Ви е сладко с тези вкусни мини палачинки с два вида брашно!