Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско от бут под фолио

Печено свинско от бут под фолио

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788845
Печено свинско от бут под фолио
Снимка: Evgenia
1 / 3
27/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Ето с тази марината най-добре се овкусява свинското от бут"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 броя
  • свински бут - 1 килограм
  • моркови - 3 броя
  • лук - 2 глави
  • За маринатата
  • червен пипер
  • горчица - 2 с.л. Дижонска
  • бяло вино - 100 мл
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.лъжица
  • чесън - сух
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава стар
  • мащерка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • масло - 20 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинския бут и го посолете. Сложете в подходящ съд и направете няколко разреза по повърхността му.

Пригответе маринатата, като смесите всички посочени продукти. Залейте бута, отвсякъде. Покрийте съда и го оставете да се овкуси в хладилник за една нощ.

Сложете бута във фолио. Нарежете лука на шайбички и ги наредете в прорезите заедно с дафиновия лист. Завийте месото отвсякъде с фолиото.

Сложете го в тава за печене, а отстрани наредете главата чесън, морковите и картофите. Овкусете ги с мащерка и сол, поръсете със зехтин.

Загрейте фурната на 150 градуса. Печете свинското около 4 часа. Накрая махнете фолиото, като залеете бута с лимоновия сок и разтопеното масло.

От останалата марината направете сос. За целта я сместе с 2 лъжици брашно и малко количество масло. Варете на умерен огън около 5 минути, като разбърквате често.

Печеното свинско от бут под фолио е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: