Начин на приготвяне
Измийте добре свинския бут и го посолете. Сложете в подходящ съд и направете няколко разреза по повърхността му.
Пригответе маринатата, като смесите всички посочени продукти. Залейте бута, отвсякъде. Покрийте съда и го оставете да се овкуси в хладилник за една нощ.
Сложете бута във фолио. Нарежете лука на шайбички и ги наредете в прорезите заедно с дафиновия лист. Завийте месото отвсякъде с фолиото.
Сложете го в тава за печене, а отстрани наредете главата чесън, морковите и картофите. Овкусете ги с мащерка и сол, поръсете със зехтин.
Загрейте фурната на 150 градуса. Печете свинското около 4 часа. Накрая махнете фолиото, като залеете бута с лимоновия сок и разтопеното масло.
От останалата марината направете сос. За целта я сместе с 2 лъжици брашно и малко количество масло. Варете на умерен огън около 5 минути, като разбърквате често.
Печеното свинско от бут под фолио е много вкусно.