Начин на приготвяне
Изтънете месото и оформете на лист подходящ за навиване на руло. Поставете месото върху голям лист фолио, подправете със сол и черен пипер и поръсете със сухата мащерка.
Разбийте яйцата. Нарежете пресния лук и магданоза на ситно. Добавете ги към яйцата.
Изпържете тънък омлет и го поставете върху парчето месо. Отгоре подредете тънките парчета шунка и част от топеното сирене.
Почистете и нарежете гъбите на дребно. Задушете ги в маслото и овкусете със сол и черен пипер.
Поставете половината върху месото. Навийте на стегнато руло. Завийте хубаво с фолио. Поставете рулото в тавичка с малко вода и изпечете на 170°C за около 80 мин. След около 70 мин развийте рулото, като внимавате да не изтече сосът от фолиото и запечете до златисто. Извадете и оставете да се охлади.
Останалите гъби направете на сос, като към гъбите в тигана добавете останалото топено сирене и на умерена температура разтопете. След като се разтопи, добавете малко вода да разредите.
Пасирайте до гладкост или ако предпочитате, оставете по едри парченца гъби.
Нарежете соленото руло на филийки и сервирайте със соса.
Рецептата е адаптирана от Йоли