Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Солено Руло»Пълнено руло от свинско във фолио

Пълнено руло от свинско във фолио

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнено руло от свинско във фолио
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Впечатлете и най-капризните си гости с това сочно руло с ароматна плънка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • за пълнежа
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 стрък пресен
  • шунка - 50 г пушена/слайс
  • топено сирене - 200 г слайс
  • гъби - 300 г
  • масло - 20 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се оформя на тънка и голяма пържола. Посолява се и се поръсва с черен пипер и мащерка. Поставя се върху алуминиево фолио.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят ситно нарязаните лук и магданоз.

От получената смес се прави омлет в тиган с незалепващо покритие. Поставя се върху свинското парче месо. Отгоре се подреждат шунката и 1/2 от топеното сирене.

В малко олио се задушават нарязаните гъби. Половината се разпределят върху топеното сирене. Завива се на стегнато руло, като го обвиете хубаво с фолиото.

Соленото руло се поставя в тава, в която се сипва малко вода. Пече се на 180 градуса около 2 часа. Пригответе соса, като към останалите задушени гъби добавите останалото топено сирене.

Налива се малко вода и се оставя за няколко минути на котлона. След това се пасира до гладка консистенция. Готовото руло се нарязва на порции и се поднася гарнирано със соса.

Пълненото руло от свинско във фолио е готово.

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: