Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Новозеландски солен пай със зеленчуци и месо

Новозеландски солен пай със зеленчуци и месо

редакция:
GvozdenaGvozdena
Новак
217
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Новозеландски солен пай със зеленчуци и месо
Снимка: Gvozdena
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не сте били в Нова Зеландия? Ето това е най-краткият път."

Необходими Продукти

  • за корите
  • яйце - 1 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - 300 г
  • сол - на вкус
  • за плънката
  • зехтин - 3 с.л.
  • аспержи - 1 връзка
  • кейл - връзка от листа къдрави
  • зелен боб - 100 г
  • тиквички - 1 малка, жълта
  • див лук - 1 връзка
  • праз - 1 малък, само зелената част
  • чушки - 1 бр., зелена
  • чушки - 1 бр., червена
  • домати - 1 малък
  • рукола - 1 връзка
  • мащерка - цвят
  • босилек - пресен
  • джинджифил - 1/2 ч.л., смлян
  • сирене - 100 г, натрошено
  • пилешко месо - 300 г, бяло
  • яйце - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците, загрейте олиото в тигана и прибавете зеленчуците в следния ред - първо зеления боб, тиквичките, чушките, кейла, аспержите, лука. Когато се запържат, прибавете домата, солта и задушете още малко. Свалете от огъня.

Смесете натрошеното сирене, нарязаното бяло пилешко месо, едно яйце, джинджифил, рукола, цвета от мащерка, босилека и разбъркайте всичко добре.

Пригответе си форма, в която ще печете вкусния солен пай и я подмажете с олио.

Разделете тестото на две части, разточете с точилка, така че да е по-голямо от тавата. Сложете тестото в тавата, така че да покрива дъното и страните. Набоцкайте с виличка тестото и сипете отгоре плънката, разпоредете я равномерно.

Разточете втората кора, нарежете я с нож на няколко места, за да стане мрежа и да може зеленчуците да дишат и да се изпекат равномерно.

С помощта на точилка преместете кората и покрийте паницата. Споете краищата на двете кори, намажете със зехтин и печете вкусния пирог в предварително загрята до 200 °C фурна за 20-25 минути.

Изпечената новозенландски солен пай със зеленчуци и месо покрийте с кърпа или салфетка от плат и оставете малко да си почине.

Сервирайте пая с месо със заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: