Начин на приготвяне
Измийте зеленчуците, загрейте олиото в тигана и прибавете зеленчуците в следния ред - първо зеления боб, тиквичките, чушките, кейла, аспержите, лука. Когато се запържат, прибавете домата, солта и задушете още малко. Свалете от огъня.
Смесете натрошеното сирене, нарязаното бяло пилешко месо, едно яйце, джинджифил, рукола, цвета от мащерка, босилека и разбъркайте всичко добре.
Пригответе си форма, в която ще печете вкусния солен пай и я подмажете с олио.
Разделете тестото на две части, разточете с точилка, така че да е по-голямо от тавата. Сложете тестото в тавата, така че да покрива дъното и страните. Набоцкайте с виличка тестото и сипете отгоре плънката, разпоредете я равномерно.
Разточете втората кора, нарежете я с нож на няколко места, за да стане мрежа и да може зеленчуците да дишат и да се изпекат равномерно.
С помощта на точилка преместете кората и покрийте паницата. Споете краищата на двете кори, намажете със зехтин и печете вкусния пирог в предварително загрята до 200 °C фурна за 20-25 минути.
Изпечената новозенландски солен пай със зеленчуци и месо покрийте с кърпа или салфетка от плат и оставете малко да си почине.
Сервирайте пая с месо със заквасена сметана.