Захаринки без мас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Захаринки без мас
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Есенен следобед, книга, горещ чай и няколко от тези вкусни захаринки - перфектното време"

Необходими Продукти

  • захар - 100 грама + още за овалване
  • брашно - 250 грама
  • яйцa - 1 брой
  • масло - 100 грама (омекнало на стайна температура)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете всички посочени продукти в купата на блендер.

Пуснете на средни обороти и разбийте. Ще познаете, че тестото е готово, когато видите, че всички съставки се хомогенизират.

Оформете тестото на топка. Късакйте от него парченца, големи колкото орех.

Заоблете и ги притиснете леко, за да се получат курабийки.

Топнете половината на всяка курабийка в захар.

Сложете хартия за печене в тава и нареждайте курабийките със захарта нагоре.

Леко притиснете захаринките с помощта на вилица.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете ги до леко порозовяване - около 15 минути. От посочените количества ще ви излязат 3 дози.

Захаринките без мас са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: