Меки захаринки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Меки захаринки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14
"Меки захаринки, които направо се топят в устата, приготвени с много любов"

Необходими Продукти

  • мая - 2 пакета
  • брашно - 9 в.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • За поръсване
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват заедно със захарта, докато се разтопи напълно и стане на пяна.

После последователно се добавят водата, брашното, маята, олиото, солта.

Омесва се меко тесто и се оставя да втаса за 20 мин. После се разстила върху плод и с чашка се изрязват различни форми.

Нареждат се в леко намазнена тава, поръсват се със захар и се оставят още 10 мин да втасат.

Пекат се във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: