Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Печени праскови с прошуто и сирене Халуми

Печени праскови с прошуто и сирене Халуми

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Печени праскови с прошуто и сирене Халуми3 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Дори не можете да си представете колко е разкошна тази комбинация от праскови, прошуто и сирене Халуми - просто опитайте"

Необходими Продукти

  • праскови - 1 бр.
  • прошуто - около 200 г
  • сирене - Халуми
  • олио
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на резенчета праскова. На всяко по средата увиваме прошуто.

Редим ги в тава с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 10-15 минути.

Нарязваме сирене Халуми в продълговата форма. Парчетата са толкова, колкото резените праскова.

Намазваме загрят тиган с олио и запичаме сиренето от двете страни.

Сервираме, като върху плочка сирене поставяме резен праскова и прикрепяме с коктейлна пръчица.

Декорираме печените праскови с прошуто и сирене Халуми с листенца магданоз.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: