Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Пърженица с яйца и наденица

Пърженица с яйца и наденица

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Най-добрият начин да пожелаете нещо хубаво на любимия човек, е като му приготвите такава вкусна и питателна манджичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 гласа
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - на вкус пресен
  • див лук - 1/2 връзка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 40 мл
  • наденици - 2 бр.
  • праз - 1/2 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и праза нарежете и сложете в тиган с предварително загрято олио да се задушат на средна степен на котлона. Преди края на задушаването прибавете нарязания чесън.

Разбийте яйцата, подправете със сол и черен пипер, прибавете млякото и разбъркайте всичко.

Нарежете наденицата и я прибавете в тигана с лука и празлука, след което сложете и нарязания на ситно див лук. Залейте с яйцата и сложете капак на тигана за минута.

Разбъркайте всичко в тигана, докато не се запържат всички съставки.

Поръсете апетитните бъркани яйца с нарязан пресен босилек и разбъркайте.

Сервирайте пърженицата с яйца и наденица в чиния и се насладете на питателен обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: