Пхали - грузинско предястие със зелен боб
Phali - gruzijsko predjelo sa boranijom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пхали - грузинско предястие със зелен боб

Пхали - грузинско предястие със зелен боб

НикиНики
Мастър Шеф
7555k3k3k3
Пхали - грузинско предястие със зелен боб
Снимка: Ники
1 / 4
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"С какво сосче бихте поднесли това грузинско предястие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази постна разядка боба почистваме и бланшираме в подсолена вода, за около 7 минути.

Почистваме си останалите продукти, лука, чесъна и спанака блендираме, към тях добавяме пресните и сухите подправки и лютата чушка.

Изваждаме продуктите в купа, слагаме зеления боб и също блендираме.

Смесваме всички продукти, добавяме нарязаните на ситно орехи, зехтин и оцет.

Разбъркваме добре и оформяме апетитната разядка на топчета, в средата оставяме дупчица, в която може да поставим малко плодче.

Може да поднесем със сос Пхали - грузинско предястие със зелен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: