Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пхали - грузинско предястие със зелен боб

Пхали - грузинско предястие със зелен боб

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пхали - грузинско предястие със зелен боб
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"С какво сосче бихте поднесли това грузинско предястие?"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 700 г
  • орехи - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • кориандър
  • спанак
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • оцет - 1/2 ч.л. винен
  • кориандър
  • босилек
  • зехтин
  • риган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази постна разядка боба почистваме и бланшираме в подсолена вода, за около 7 минути.

Почистваме си останалите продукти, лука, чесъна и спанака блендираме, към тях добавяме пресните и сухите подправки и лютата чушка.

Изваждаме продуктите в купа, слагаме зеления боб и също блендираме.

Смесваме всички продукти, добавяме нарязаните на ситно орехи, зехтин и оцет.

Разбъркваме добре и оформяме апетитната разядка на топчета, в средата оставяме дупчица, в която може да поставим малко плодче.

Може да поднесем със сос Пхали - грузинско предястие със зелен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: